tirsdag 16. februar 2016

Planning og filofaxing

Da har vi vært så heldige å fått Norwaytwins til å lage et innlegg om planning og filofaxing! Disse damene vil vi nok få se mer til etterhvert:)
Planning, eller filofaxing som man kan kalle det på norsk, blir bare mer og mer populært i Norge. Flere og flere hører om det og vil gjerne begynne ,med det selv.
Pia og jeg kom over planning på youtube og ble ganske fort bitt av basillen for å kalle det det, så vi prøvde oss frem og vips så var det blitt en hobby for oss.
For de som ikke er helt sikre på hva planning er, så er det en måte og planlegge hverdagen, uka eller måneden på med stil. Man bruker for eksempel fargerike tusjer, klistremerker, washi tape eller stempler til å gjøre sidene i planleggeren penere og litt mer festlige. Det er en form for scrapbooking, men isteden for å bruke bilder og album, bruker man en planlegger/filofax i steden.
Pia og jeg bruker en planlegger fra Erin Condren, washi tape og mange forskjellige klistremerker.
IMG_5502
Vi elsker og sette oss ned på søndags kvelden og planlegge uka som kommer. Vi pynter alltid planleggeren først før vi fyller inn to-do lister og jobbetidspunkter.
Vi har et veldig organisert system når vi planlegger og tar det veldig alvorlig, men det er jo bare så utrolig morsomt. Det er så moro å få være kreativ.
IMG_5504                                                Et forslag til hvordan Pia dekorerer sin uke.
IMG_5505                                                  Et forslag til hvordan Guro pynter sin uke.
Som en som driver med planning/filofaxing trenger man jo diverse utstyr. Internett er fulle av flotte nettbutikker man kan kjøpe ting i. En av de er Scrappegarasjen.no. De har en egen kategori som heter filofaxing/planner. Der kan du få kjøpt alt du trenger til planning. De selger også planleggere, så hvis man er nybegynner kan man finne alt på ett sted. :) De selger også mange fine klistrmerker til gode priser.
Scrappegarasjen har også butikk i Mandal, så hvis man bor i nærheten kan man jo ta seg en tur innom. De har også scrappe kvelder og kurs som man kan være med på. Det er jo kjempe kjekt for de som vil lære mer, eller bare treffe andre som har samme hobby som seg selv.
Pia og jeg pleide og drive med scrapping. Vi lagde album fra alle reiser og vennetreff. Vi hadde uendelig med utstyr og tilbehør. Vi kunne holde på i flere timer i strekk, men tilslutt holdt vi på med det mindre og mindre. Vi hadde ikke tid til å dra frem alt av ting vi trengte. Derfor, når vi kom over planning, kunne vi få lov til å bruke krativiteten vår igjen. Med planning har vi fortsatt mye utstyr, men vi tar bare en uka av gangen, så vi bruker ikke fult så lang tid.
IMG_5509
En av de tingene vi liker best med planning er at man kan gjøre hva man vil med det. Man kan bruke mye dekorasjoner eller man kan bare bruke noen få ting. Det er helt opp til en selv, man velger helt selv. Så lenge man har det moro så er det det som er viktigst.
~Guro og Pia
www.norwaytwins.com
Youtubekanal: NTwinsBlogg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for en hyggelig kommentar! Ta gjerne kontakt med oss på mail scrappegarasjen@gmail.com